Kamperen in Nederland: de drie mooiste gebieden om te kamperen

In Nederland is het niet of nauwelijks mogelijk om wild te kamperen. Deels omdat het op de meeste plekken simpelweg verboden is, maar ook omdat er maar weinig plekken zijn waar voldoende ruimte is om je tentje op te zetten. Dat betekent echter niet dat er in Nederland geen mooie plekken zijn om te kamperen. Er zijn namelijk vele mooie gebieden in Nederland waar het goed vertoeven is als kampeerder. Hieronder vind je drie van de mooiste gebieden om te kamperen op een rijtje.

Verblijven op De Veluwe

Wanneer je denkt aan natuurgebieden in Nederland, zul je vaak als eerste denken aan de Veluwe. Dit natuurgebied is namelijk het grootste natuurgebied in Nederland en waarschijnlijk ook het meest bekende. Het gebied ligt in de provincie Gelderland en is overwegend bebost. Door de goede ligging en de rust die je in de Veluwe kunt vinden, is de Veluwe voor veel mensen de ideale plek om in eigen land bij te komen van het drukke leven. Door het goede imago van het gebied vind je er verschillende campings die voorzien zijn van alle belangrijke faciliteiten.

Kamperen in Zuid-Limburg

Als je het echte vakantiegevoel wilt hebben, dan kun je ervoor kiezen om op kampeervakantie te gaan naar Zuid-Limburg. Onze zuidelijkste provincie staat bekend als een provincie die op sommige plekken on-Nederlands aandoet. Het is er namelijk net wat warmer dan elders, wat hoger gelegen dan de rest van Nederland en de sfeer is vaak gemoedelijker. Je kunt genieten in fijne steden als Maastricht en Valkenburg, maar ook een dagje actief de kastelen en grotten opzoeken. Daarnaast is een oversteek naar België (Luik) of Duitsland (Aken) snel gemaakt. Wil je dus echt het vakantiegevoel krijgen? Overweeg dan eens om op vakantie te gaan in Zuid-Limburg.

Het Groene Woud

Het Groene Woud is een natuurgebied in Noord-Brabant. Het wordt omgeven door de drie steden Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Het gebied is opgericht in 2005 en is dus vrij recentelijk bedacht. Het gebied heeft een hoge biodiversiteit. Naast al het natuurschoon, heeft de plek natuurlijk de ideale locatie. Met drie grote steden in de buurt kun je als onbekende bezoeker in Brabant direct de Brabantse gezelligheid leren kennen.