Kamperen: Veel keuze!

Kamperen kun je op alle mogelijke manieren doen. Was het vroeger zo dat kamperen betekende dat je met een tent op de camping ging staan, tegenwoordig zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid.

Wat voor onderdak wil je?

Je kunt natuurlijk nog steeds met een trekkerstentje op je fiets of scooter geladen van camping naar camping trekken. En je kunt ook op een heel eenvoudige camping, midden in de natuur, tot rust komen.
Hou je van wat meer comfort dan kun je met een grotere tent terecht op campings met meer voorzieningen, niet alleen het sanitair maar ook met winkels en mogelijkheden jezelf en je kinderen te vermaken.
Wil je nog luxer dan kun je een bungalowtent huren op een camping van je keuze. Zowel in Nederland als in het buitenland heb je daarvoor uitgebreide mogelijkheden. En ook de mate van luxe kun je kiezen; tot tv, koelkast en wasmachine aan toe.
Wil je het nog comfortabeler dan koop je of huur je een caravan. Je hebt dan eigenlijk je eigen huis altijd bij je, waar je ook heen gaat.
Persoonlijk kies ik voor een camper. je stapt in je huisje, draait de sleutel om en weg ben je. Je hebt altijd alles direct onder handbereik, hebt geen gedoe met achteruitrijden; want als je met een caravan rijdt moet je dat wel kunnen! De voorzieningen voor campers worden steeds talrijker en daarom ben je zo vrij als een vogeltje in de lucht. Op veel plaatsen zijn eenvoudige voorzieningen ingericht waar je vers water kunt krijgen en je afval kwijt kunt. En omdat je alles bij je hebt, heb je ook niet meer nodig!
Of je nou van steden houdt of van meer van de natuur, je kunt met je “mobile home” overal komen.

heerlijk kamperen

Op wat voor camping wil je staan?

Niet alleen is er veel keus in het soort onderdak dat je wilt, ook campings zijn er in alle soorten en maten.
Een heel eenvoudige camping is de natuurcamping. Deze zijn ingericht voor mensen, die van de natuur en van rust houden en die ook niet allerlei voorzieningen willen om zich te vermaken: dat verstoort alleen maar de rust. Water en eenvoudige sanitaire voorzieningen zijn voldoende, voor de rest zorgen ze zelf.
Wil je iets meer, omdat je wel van gezelligheid houdt, maar het toch ook rustig wilt houden, dan is een minicamping of een boerencamping misschien iets voor jou. Deze campings, gewoon bij een boerderij, met niet veel voorzieningen en niet te groot, hebben het voordeel dat er iets meer levendigheid is: De boerderij heeft zijn eigen charme en ook de andere gasten zijn vaak wat meer gericht op menselijk contact.
En verder heb je de grote tot zeer grote campings met een keur aan voorzieningen: winkels, restaurants, zwembaden en uitgebreide speelvoorzieningen voor de kinderen.

Maar wat ook je voorkeuren zijn, kamperen betekent altijd veel vrijheid en veel gezelligheid omdat je altijd andere kampeerders ontmoet. En voor kinderen blijft het een ideale manier van vakantie: ze vinden snel andere kinderen om me te spelen en kunnen gewoon hun gang gaan. En iedereen weet: als de kinderen een leuke vakantie hebben, heb jij die ook….